DiGi Dot Com SyokSendiri

Laju sangat ke EDGE tu untuk buka laman web DiGi.Com.My tu.

Kenapa tiada pilihan HTML sahaja untuk melaksanakan urusan. Mungkin mereka yang mengendali laman web tersebut merasa mereka canggih sangat sampai lupa kalau dapa GPRS sahaja jangan mimpi nak berurusan online.

Mereka yang menggunakan OS selain Micro$oft tak boleh nak buka web.

Ini yang dikatakan syok sendiri.. dan mereka yang merasa diri mereka canggih sangat tu sebenarnya bengongggg.

Korang kat DiGi tengok sendiri je lah web tu atau bagi je orang kuning yang perut buncit tu tengok.

Si Dia teringin nak makan cempedak goreng :)



GORENG CEMPEDAK
Bahan buah cempedak [ambil isi saja] minyak
Bahan bater 2 cawan tepung beras 1 biji telur [gred c] garam kunyit sedikit air kapur air secukupnya
Cara 1. Bancuhkan bahan bater sehinga cukup cair. 2. Panaskan minyak yg banyak dalam kuali sehingga cukup panas. 3. Celupkan buah cempedak dalam adunan bater dan masukkan dalam kuali. 4. Gorengkan sehingga kuning keemasan. 5. Bila dah nampak agak garing angkat dan toskan. 6. Hidangkan.

Teringin nak makan cempedak goreng :)



GORENG CEMPEDAK
Bahan buah cempedak [ambil isi saja] minyak
Bahan bater 2 cawan tepung beras 1 biji telur [gred c] garam kunyit sedikit air kapur air secukupnya
Cara 1. Bancuhkan bahan bater sehinga cukup cair. 2. Panaskan minyak yg banyak dalam kuali sehingga cukup panas. 3. Celupkan buah cempedak dalam adunan bater dan masukkan dalam kuali. 4. Gorengkan sehingga kuning keemasan. 5. Bila dah nampak agak garing angkat dan toskan. 6. Hidangkan.

Tetiba nak dengar lagu Ulek Mayang… :)

Ulek mayang ku ulek
Ulek dengan jala jemala
Ulek mayang diulek
Ulek dengan tuannya puteri
Ulek mayang diulek
Ulek dengan jala jemala
Ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya dua

Puteri dua berbaju serong
Puteri dua bersanggol sendeng
Puteri dua bersubang gading
Puteri dua berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya empat

Puteri empat berbaju serong
Puteri empat bersanggol sendeng
Puteri empat bersubang gading
Puteri empat berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya enam

Puteri enam berbaju serong
Puteri enam bersanggol sendeng
Puteri enam bersubang gading
Puteri enam berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan puterinya tujuh

Puteri tujuh berbaju serong
Puteri tujuh bersanggol sendeng
Puteri tujuh bersubang gading
Puteri tujuh berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan tuannya puteri

Tuan puteri berbaju serong
Tuan puteri bersanggol sendeng
Tuan puteri bersubang gading
Tuan puteri berselendang kuning
Umbok mayang diumbok
Umbok dengan jala jemala
Nok ulek mayang diulek
Ulek dengan tuannya puteri

Ku tahu asal usul mu
Yang laut balik ke laut
Yang darat balik ke darat
Nasi berwarna hamba sembahkan
Umbok mayang ku umbok
Umbok dengan jala jemala
Pulih mayang ku pulih
Pulih balik sedia kala